Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat de goede voornemens weer voor de deur staan. Een goed moment om stil te staan bij hoe het afgelopen jaar was en hoe je positief het nieuwe jaar in kan gaan. Vragen die je jezelf zou kunnen stellen zijn: ‘Hoe vond ik mijn werk het afgelopen jaar?’ en ‘Wat vond ik leuk en wat vond ik minder leuk?’. Loopbaan advies Amsterdam geeft alvast drie tips om gelukkig het nieuwe jaar in te kunnen gaan.

Tip 1: Maak goede voornemens
Door de voorgaande vragen te beantwoorden zul je je meer bewust worden van wat jij op dit moment vindt van je baan (of je zoektocht naar een baan). Wanneer je weet wat je leuk vond en wat je minder leuk vond kan je hier mee aan de slag. Maak goede voornemens voor jezelf waarin vooral het positieve naar voren komt. Hoe zorg jij er voor dat de positieve aspecten nog meer naar voren komen? En hoe zorg je er voor dat de negatieve aspecten minder vaak voorkomen? Dit kun je allemaal opnemen in je voornemens.

Tip 2: Stel een specifiek en moeilijk doel
Om voornemens succesvoller te laten zijn is het belangrijk dat je het specifiek en moeilijk maakt. Wanneer een doel specifiek en moeilijk is blijkt dit tot het hoogste resultaat te leiden. Zeg dus niet alleen ‘Ik wil een nieuwe baan’, maar benoem ook waar je deze baan in wil en binnen welke tijd. Op deze manier kun je jezelf ook beter motiveren. Loopbaan advies Amsterdam biedt hier ook ondersteuning bij!

Tip 3: Doe het samen!
Samen is leuker dan alleen. Daarom is onze laatste tip dan ook: help elkaar! Je hoeft niet hetzelfde doel te hebben, maar samen een doel uitwerken maakt het een stuk leuker. Loopbaan advies Amsterdam kan samen met jou naar je doelen kijken, maar je kunt dit natuurlijk ook samen doen met een vriend, vriendin of collega.

Wil jij ook met goede voornemens je nieuwe jaar in gaan? Wil je meer tips of wil je aan de slag met een van onze coaches? Plan dan een gratis oriëntatiegesprek.